• Deejay
  • Twee op een trap
  • Strandrolstoel 2
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Strandrolstoel 1
  • Mute Sounds

Een tijdje geleden heb ik een blog geschreven over het voorbereiden van een trip naar Londen. Hierin ben ik bewust niet ingegaan op de vele tips die ik had gekregen, omdat de vorige blog anders wel erg lang zou worden. In dit blog heb ik mijn tips even op een rijtje gezet.

Tip 1: Als je, net als ik, een bericht wil plaatsen op een internationale Facebookpagina zoals Accesible Travel Club, zorg dan dat je een woordenboek bij de hand hebt. Ik kan me over het algemeen prima redden in het Engels, maar had werkelijk geen idee wat een tillift of hoog/laagbed in het Engels was. (voor degene die benieuwd zijn: Tilift=hoist, hoog/laagbed=hospital bed) Het hulpmiddel beschrijven kan natuurlijk ook, maar je hebt tegenwoordig zoveel woordenboek/vertaalsites tot je beschikking, dat opzoeken nog nauwelijks moeite kost!

Tip 2: Je kan een hotelkamer met plafondlift boeken. Op deze site kun je kijken en vergelijken welke hulpmiddelen verschillende hotels aanbieden: https://www.disabledholidays.com/search/uk-l23/england-l24/southern-england-l1403/london-l321/hoists-at134/hotel-at92/ Het Britse Rode Kruis leent ook hulpmiddelen uit. Neem uiteraard wel even van tevoren contact met ze op, om te voorkomen dat de hulpmiddelen die je nodig hebt al uitgeleend zijn.

Tip 3: Het OV is grotendeels toegankelijk voor rolstoelers, bussen en taxi’s hebben een oprijplaat! (Al is een taxirit niet goedkoop) De metro is deels toegankelijk. Op deze site hebben ze allerlei soorten kaarten bijeengebracht, wat het plannen van jouw trip moet vergemakkelijken: https://tfl.gov.uk/forms/12387.aspx Net zoals in Nederland kun je trouwens ook toegankelijk plannen met de reisplanner.

Tip 4: Changing Places, over deze laatste tip ben ik het meest enthousiast. Changing Places zijn er voor iedereen die niks heeft aan de standaard invalidetoiletten, vanwege het feit dat ze bijv. Een tillift of een brancard nodig hebben. Ze zijn over het hele land te vinden, waardoor je niet per se in de buurt van je hotel hoeft te blijven, omdat je anders nergens je behoefte kan doen. Eerlijk, dit zouden ze in elk land moeten hebben! Meer info hierover: http://www.changing-places.org/the_campaign/what_are_changing_places_toilets_.aspx

Dit waren ze dan! Ik hoop dat het andere mensen die graag naar Londen willen, een eindje op weg helpt.