• Strandrolstoel 2
  • Twee op een trap
  • Mute Sounds
  • Strandrolstoel 1
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Deejay

Op 28 juni had ik het voorrecht om Ed Sheeran live in actie te zien. Ik heb inmiddels al een paar recensies van het concert gezien met kreten als ‘Ed Sheeran werkt hard, maar verzuipt in de Arena.’ en ‘We hadden meer verwacht, zijn setlist lijkt teveel op die van vorig jaar in de Ziggo Dome’ Nou, heb ik even geluk, want ik kon toen geen kaartjes krijgen en heb me kostelijk vermaakt. Het was een avond die ik moeilijk zou kunnen vergeten.

Hij bracht liedjes ten gehore van zijn meest recente album Divide, maar deed daarnaast natuurlijk ook een paar van zijn grootste hits zoals: The A-Team, Don’t, Thinking Out Loud en Photograph. Bij deze laatste hit, haalde iedereen hun telefoon tevoorschijn en werd de Arena kort omgetoverd tot een klein lichtjesfestival.

Dit vind ik meteen het mooiste aan het bijwonen van concert. Het maakt even niet meer uit hoe oud je bent, welke religie je aanhangt, of je in een rolstoel zit of niet. We kunnen, ondanks onze verschillen, helemaal op gaan in de muziek. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar ik vind het fijn om te voelen dat er nog enige vorm van samenhorigheid bestaat. Zeker omdat ik vind dat er de laatste tijd een ons vs hun mentaliteit ontstaat. Ok, genoeg maatschappelijk bewuste praat. Tijd om te kijken hoe het staat met de toegankelijkheid van de Arena

Over het algemeen ben ik heel erg tevreden over de toegankelijkheid. Ik werd netjes naar mijn plek begeleid en zelfs over het halen van drinken was nagedacht. Waar ik normaal het hele concert dorst moet lijden, kwam er in de Arena gewoon om de zoveel tijd iemand langs met een drankaart en pinautomaat, om vervolgens netjes de gewenste dranken naar je toe te brengen!

Al met al was het voor mij dus een geslaagd concert. Het enige wat ik tegen vond vallen was de akoestiek in de Arena, het geluid was schel en te hard. Ik had soms het gevoel dat mijn trommelvlies op klappen stond, volgende keer bestel ik bij mijn kaartje meteen gehoorbescherming. Ach, wat klaag ik nou? Het is Ed Sheeran. He made my day!

Zin iets cultureels? Kijken naar jou favoriete cabaretier of stand-up comedian? Of wil je naar een musical? Kijk dan op de site van het This is The Hague.
Deze website houdt je op de hoogte op het gebied van culturele uitgaanstips en geeft je de meest actuele informatie. 

Heb je liever een feestje of wil je weten welke DJ waar draait?
Stappen In Den Haag geeft je informatie over alle clubs en feesten in Den Haag.

 

Iedereen gaat weleens naar de bioscoop, een restaurant, kroeg of andere uitgaansgelegenheid. Maar welke plekken zijn toegankelijk voor bijvoorbeeld een rolstoel en heeft de voorzieningen die jij nodig hebt?

Ongehinderd.nl is een website en app waar je kunt zien welke locatie toegankelijk is voor jou en welke voorzieningen er aanwezig zijn.
Makkelijk voor thuis of onderweg met de app, die beschikbaar is op iPhones, iPads en Androids.

 

Steeds meer grote festivals zijn toegankelijk en hebben de juiste voorzieningen voor jongeren met een beperking.
Lowlands en Pinkpop hebben bijvoorbeeld speciale campingplaatsen gereserveerd en zorgen voor parkeerplaats dichtbij het festivalterrein.
Maar ook het Haagse Parkpop wordt steeds beter toegankelijk.

Wil je liever met een groep of begeleiding naar een festival?

De Zonnebloem gaat onder andere naar Parkpop, De Zwarte Cross, Lowlands en Pinkpop.
Natuurlijk krijg je alle hulp en begeleiding die je nodig hebt om maximaal te genieten van de festivals.

Uniek voor Nederland is MuteSounds.

MuteSounds is begonnen in Den Haag in 2008 en is uitgegroeid tot een festival voor doven, slechthorenden en horenden, waarbij de zintuigen op unieke wijze worden geprikkeld.

MuteSounds verrast het publiek keer op keer met een unieke beleving door de emotie van muziek op verschillende manieren te vertalen. Naast de muziek worden de zintuigen op een spectaculaire manier geprikkeld. Met een trilvloer waarop je de muziek voelt, muziekgebarentolken die gesproken tekst vertalen, theateracts, dansers, interactieve installaties, prachtige lichtshows en videoprojecties. Dit alles met een uiteenlopende en deels internationale line up met de beste DJ's en live artiesten. Een aparte en vooral unieke beleving!

De meeste pretparken en dierentuinen in Nederland zijn toegankelijk en hebben voorzieningen voor jongeren met een fysieke beperking.

Dagjeweg.nl heeft een uitgebreide lijst met pretparken, dierentuinen en allerlei andere toegankelijke uitstapjes.

Neem een kijkje en maak er een leuke dag van!