• Deejay
  • Strandrolstoel 2
  • Twee op een trap
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Mute Sounds
  • Strandrolstoel 1

Daten, relaties en seks.
Hoe pak je het aan met een fysieke beperking en/of chronische ziekte?
Hoe ontmoet je iemand? Je kan op iemand af stappen, maar heb je ook wel eens gedacht aan online daten?
En seks? Hoe ga je daar mee om als je beperkt bent?
Er zijn heel veel websites te vinden over deze onderwerpen. Wij hebben een selectie gemaakt van een aantal websites die je verder kunnen informeren.

Een website met heel veel informatie over meerdere onderwerpen waar je als jongere met een beperking en/of chronische ziekte tegen aanloopt.
Bij  het onderwerp relaties geven zij goede informatie over onder andere contact maken met anderen, je eigen lichaam en seks. 

Op de website van Hoezo Anders geven ze meer informatie over daten en aan de grenzen die je zelf moet stellen. Hoe ver wil je gaan en hoe moet je kenbaar maken dat je niet verder wilt. Een belangrijk onderwerp die Hoezo Anders goed oppakt.

Een informatieve website, die een deel van de website gewijd heeft aan seksualiteit bij ziekte of lichamelijke beperking.

Seksualiteit.nl gaat in op uiteenlopende onderwerpen. Zo gaan ze bijvoorbeeld in op de seksuele problemen de je eventueel kan ervaren en de spelbrekers, maar ze geven ook suggesties en oplossingen. Je kan er bijvoorbeeld ook vinden welke standjes je het best kan doen met een bepaalde handicap, altijd handig. 

Seks met een handicap is een website van Stichting Intermobiel.Stichting Intermobiel heeft met hun website Intermobiel.com eendigitale ontmoetingsplaats voor en door jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte die minder mobiel zijn of aan huis gebonden.

Op de website van Sense vind je heel veel informatie over seksualiteit, maar ook over verliefdheid, relaties, liefde en alles wat daarbij komt kijken.

Soms ben je zodanig gehandicapt dat je helemaal geen lichamelijke handelingen kunt verrichten, bijvoorbeeld als je een dwarslaesie hebt. Of misschien is het gewoon heel moeilijk om een partner te vinden om intiem te zijn. 

En het zou best kunnen dat je een normale escortservice of prostituee ook geen goeie oplossing vindt, omdat zij onervaren zijn met mensen met een beperking. 

In dat geval is het misschien prettig om een beroep te doen op sekszorg.

Degenen die dit werk uitvoeren hebben ervaring met mensen met een handicap en weten daardoor hoe ze je het beste kunnen helpen.

Sekszorg wordt alleen niet vergoed. 

Flekszorg.nl

Stichting SAR

Flekszorg en Stichting SAR zijn instanties waarbij je seksuele diensterverlening kunt aanvragen. Klik op de bovenstaande links voor meer informatie. 

 

Handicap-Dating.nl

Sinds 2009 de grootste en gezelligste datingsite en ontmoetingsplek speciaal voor mensen met een beperking.  Welke beperking dan ook!

DatingAssistent.nl

Online dating coach,  persoonlijke relatiebemiddeling, workshops en  gezellige evenementen voor singles met een lichamelijke, visuele en (licht) verstandelijke beperking (of NAH).

Hulppagina Seksueel Geweld is een website voor slachtoffers van seksueel geweld en de mensen om hen heen. De site wilt het makkelijker maken hulp te vinden en contact te krijgen met lotgenotencontact.

Je vindt op de website veel informatie over instanties waar je heen kan gaan en een forum waar verschillende onderwerpen worden besproken.