• Twee op een trap
  • Deejay
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Strandrolstoel 1
  • Mute Sounds
  • Strandrolstoel 2

Sport

Sport is erg belangrijk en het is ook erg leuk. Maar waar kan je terecht als je wilt sporten met een fysieke beperking en/of chronische ziekte? Aan wat voor sporten kan je deelnemen als je visueel beperkt bent? In Den Haag zijn er een aantal sportverenigingen waar je met een handicap terecht kan. Sommige verenigingen zijn ook gespecialiseerd in sporten met een handicap.

Haagse sportgids
Er bestaat een gids waar je veel van de sporten voor Hagenaars met een beperking op een rijtje hebt staan. Deze gids heet “Sporten Op Maat” en is te bestellen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van “Brochure sporten op maat”. De gids is ook in te zien op de website van de gemeente Den Haag.

Gehandicaptensport in Den Haag
Er is veel te doen op sportgebied in de Haagse regio. Sportbelang SGK, Haag ’88 en Kameleon zijn de 3 grote sportverenigingen in onze regio voor mensen met een beperking. Daarnaast zijn er meerdere voetbalclubs in regio Den Haag die G-voetbal aanbieden. Deze clubs zijn op te vragen bij de KNVB.

Vergoeding sporthulpmiddelen
Heb je om te sporten bijvoorbeeld een speciale rolstoel, fiets of zitski nodig? Dan kan je hiervoor een vergoeding krijgen van de gemeente.

Je kan de vergoeding aanvragen, of meer informatie krijgen, bij het stadsdeelkantoor of op de website van gemeente Den Haag.

 

Een andere sport die je in Den Haag kunt beoefenen is Zuid Amerikaans rolstoeldansen. Deze lessen worden gegeven bij Salsa Prisiri. Bij deze vorm van dansen danst er altijd een rolstoelgebruiker samen met een staande partner.

 

Het is niet zo dat je als rolstoelgebruiker lekker achterover kunt gaan zitten en je word wel een beetje van hot naar her geduwd. Het is wel degelijk zo dat er een samenwerking wordt vereist tussen de rolstoelgebruiker en de staande danspartner.

 

 

Naast rolstoeldansen worden er op de dansschool ook regulieredanslessen gegeven. Het streven van de dansschool is dat iedereen met elkaar kan dansen wanneer er een feest is. Dit bereikt de dansschool doordat alle moves die er in de Merengue,Salsa of Bachata voorkomen, zo goed mogelijk passend gemaakt worden voor rolstoelgebruikers maar, er wordt ook opgelet dat de moves niet te veel afwijken van de reguliere moves. Zodat iedereen met elkaar kan dansen wanneer je naar een feestje gaat!

 

rolstoelbasketbalEnige tijd geleden las ik dat er twee spelers en een coach van het rolstoelbasketbalteam van sportvereniging de Kameleon naar het EK, voor spelers onder de 22 jaar, in Italië gaan. In Italië vertegenwoordigen zij samen met 10 andere Nederlandse rolstoelbasketballers Nederland. Wat ik een hele prestatie vind!

Ik ben normaal gesproken niet zo van het kijken naar sport op de televisie. Ik maak een uitzondering voor het WK voetbal de Olympische en de Paralympische Spelen en rolstoelsporten, zoals rolstoelbasketbal.

Ik wil het EK rolstoelbasketbal voor spelers onder de 22 jaar dan ook graag volgen en daarom ben ik gaan Googlen Op Google kan ik op dit moment alleen de selectie vinden. Naast informatie over de selectie vond ik allemaal andere artikelen over onze rolstoelbasketbal teams.

Een artikel sprong er voor mij erg uit. Het artikel ging over transfers van spelers naar andere clubs. Het viel mij op dat deze lijst een beetje lijkt op de transferlijst bij het voetbal. Een transfer betekent dat een speler die speelt op topsportniveau gekocht kan worden door een andere club van de club waar de speler op dat moment speelt. De transfermarkt is wereldwijd dus hierdoor heeft een speler mogelijkheden om wereldwijd zijn talent te laten zien. Ik had niet verwacht dat in het rolstoelbasketbal ook transfers voorkomen, dat is dus wel zo. Of rolstoelbasketballers net zulke bedragen verdienen als voetballers is ons helaas niet bekend ;)