• Twee op een trap
  • Deejay
  • Strandrolstoel 2
  • Mute Sounds
  • Strandrolstoel 1
  • Mute Sounds Zeepbel

Een huis vinden als je niet meer bij je ouders wil wonen is lastig. Met een beperking of zonder beperking het maakt niet uit. Het is voor beide duur en je weet niet waar je aan begint. De kosten die je maakt zijn altijd hoger dan thuis. Met een beperking moet je vaker rekening houden met de ruimte die er in een huis moet zijn. Waar je hulp vandaan plukt wanneer je die nodig hebt.

Toen ik net achttien was heb ik mij laten inschrijven bij begeleid wonen. Mijn ouders vonden dat een veilig begin. Ik zou daar begeleiding krijgen om dingen te leren en om later in mij leven zelfstandig te gaan wonen.

Op mijn 20ste was er een plek vrij en ben ik met begeleiding gaan wonen. Nu moet ik zeggen dat het voor iemand met een beperking net zo zwaar is om het huis uit te gaan dan voor iemand zonder beperking. Want ik vond het in het begin erg lastig om een planning te maken met betrekking tot mijn sociale leven en mijn studie. Voor mij was het daardoor ook lastig om in te schatten waar ik hulp bij nodig heb en wat ik zelf kon. Maar uiteindelijk na 3 jaar was ik uit geleerd en wat nu wat ik kon daar niet blijven wonen.

Nu zijn we een jaar later en weet ik eindelijk waar ik wil gaan wonen. Ik ga naar een Fokus woning zodat, ik wel 24 uur, 7 dagen per week iemand kan bellen om me te helpen met wat ik niet kan of wat op dat ogenblik niet lukt.

Er is op dit moment een appartement vrij. Ik heb al gebeld en heb papieren thuis gekregen om in te vullen. Als ik alles rond heb kan de verhuizing beginnen. Dat word weer even wennen maar krijg er wel een mooier huis voor terug!