• Deejay
  • Twee op een trap
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Mute Sounds
  • Strandrolstoel 1
  • Strandrolstoel 2

 Eind mei kwam alweer het 5e seizoen van House of Cards uit op Netflix Nederlands (en ook Netflix.com/heel de wereld). Rond begin van de middag postte ik op mijn eigen facebook muur dat ik ermee begonnen was. Dinsdag avond ben ik op de bank in slaap gevallen met de serie op.
Ochtend erna wist ik zeker dat ik in ieder geval de eerste 4 afleveringen van de 13 had gezien en ik begon toen met de volgendeEn voor het eerst kan ik zeggen dat ik echt ''ge-binged'' heb.

Ik kijk echt al dozijnen aan series door elkaar. Maar op woensdag  heb ik gewoon 9 afleveringen van House of Cards seizoen 5 op een dag gekeken. Waarmee ik rond late avond klaar was met het seizoen. 
In ongeveer 33 uur heb ik zo'n 12/13 uur durende serie helemaal afgekeken. Het was eigenlijk vooral erg vermakelijk en bij vlagen soms wel spannend.  Maar het was niet bepaald het beste seizoen van de serie. Er zijn heel veel nieuwe personages en erg veel side plots, die niet heel boeiend zijn maar helaas heel veel speeltijd krijgen. Dat zijn verhaallijnen die afwijken van het hoofdverhaal.
Ik zal geen spoilers verklappen maar seizoen 5 is voor mij persoonlijk een 7/10. Ik denk allicht als ik er niet zo snel door heen zou zijn gegaan het misschien wel slechter nog zal vinden.

Normaal gesproken kijk ik meerdere series per dag als ik tijd heb en niet ergens naar toe ga zoals Utrecht, Festivals of het centrum van Den Haag. Aantal series die ik verder nog meer kijk maar niet binge zijn o.a The X-Files, Better Call Saul, Fargo , Sense8 etcMet House of Cards erbij zijn dat er ongeveer 12. Vroeger waren het er wel eens stuk of 30 die ik door elkaar keek.

 

Je kan dus eigenlijk wel zeggen dat series een van mijn grootste passies en hobby's is.

Je investeert dan echt je tijd en aandacht erin en ben er uren, dagen, weken, en maanden en in extreme gevallen soms jaren naar aan het kijken.
Terwijl een film gemiddeld 1.5 uur duurt en dan is het voorbij. Hoewel veel films tegenwoordig 
sequels/prequels en wat nog krijgen ben ik daar nooit onwijs fan van geweest. 
Series zijn voor mij echt duiken en ontsnappen in boeiende verhalen. 
Zo nu en dan is het wachten op een nieuw seizoen van een hele goede serie maar dan kan je altijd nog genoeg anderen kijken.
Veel mensen kiezen er voor om series pas te gaan kijken zodra het hele seizoen is uitgebracht en dan het liefst in 
een week of minder het helemaal kijken. Zelf geef ik bij vlagen de voorkeur om series te kijken die elke week 1 aflevering uitbrengen zodat ik echt investeer in het verhaal en dan een week lang kan uitkijken naar de volgende aflevering.

 

KG