• Deejay
  • Mute Sounds
  • Twee op een trap
  • Strandrolstoel 2
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Strandrolstoel 1

 

 


Nu de meeste van ons al een lange tijd bijna hele dagen thuiszitten, kan het voor sommigen wat moeilijker worden om leuke dingen te vinden om te doen in huis.  

Uit ervaring weet ik dat verveling niet bepaald prettig is. Zelf word ik er soms een beetje rusteloos van. Dan schieten er in een paar minuten tientallen dingen in m’n hoofd van ‘oh, ik kan dat wel gaan doen’ en die schieten er gelijk weer uit omdat ik dat pasgeleden nog gedaan heb of om andere reden toch geen zin in heb om te doen.  
Dan heb ik na al die ideeën die door m’n hoofd stormen even een momentje van “ARGH! Wat moet ik nou?”. Wat bij mij helpt, is dan af te vragen ‘waar heb ik het meeste zin in?’ of ‘wat heb ik het langst geleden gedaan?’ en meestal kom ik dan wel tot een beslissing. 

Wat zijn dan de dingen die ik graag doe en al meerdere malen gedaan heb? 
Om te beginnen moet ik even vertellen dat ik fan ben van héél veel verschillende dingen.  
Om even het één en ander op te noemen, niet per sé op volgorde van leukst tot niet leuk: 

Marvel Comics; DC Comics; Star Wars; Star Trek; Harry Potter; Transformers, Pokémon... 

En zo gaat het rijtje nog even door, je snapt het wel. 
Van al die franchisen, zoals dat heet, heb ik dan ook films en/of tv-series op dvd, speel ik videogames en lees ik boeken en stripboeken. Op die manier kan ik mij al lange tijd vermaken, ook omdat ik het geen probleem vind om dingen meerdere malen te zien, spelen of lezen. 
Ik zal even een top 3 maken van mijn favoriete films, series, boeken en videospellen, ingedeeld per franchise. 

Marvel stripboeken 
1. Wolverine: Origin 
2. Wolverine: Old Man Logan    
3. Civil War 

Marvel films  
1. The Avengers 
2. Iron Man 2
3. Captain America: The Winter Soldier
                                                                           

Marvel tv-series 
1. Avengers: Earth’s Mightiest Heroes 
2. X-Men: The Animated Series 
3. Spider-Man: The Animated Series 

DC stripboeken 
1. Superman & Batman: The Search For Kryptonite 
2. Justice League: Origin (the New 52) 
3. Green Arrow: Year One 

DC films 
1. The Dark Knight 
2. Wonder Woman 
3. Superman The Movie 

DC animatiefilms 
1. Superman: Doomsday 
2. Batman of the Future: Return of the Joker 
3. Superman & Batman: Public Enemies 

DC tv-series 
1. Smallville 
2. Arrow 
3. Batman: The Animated Series 

Star Wars films 
1. Episode III: Revenge Of The Sith 
2. Episode II: Attack Of The Clones 
3. Episode IV: A New Hope 

Star Wars tv-series 
1. The Mandalorian (momenteel alleen op Disney Plus) 
2. Star Wars: Rebels 
3. Star Wars: The Clone Wars 

Star Wars boeken 
1. Dark Lord: The Rise of Darth Vader 
2. Darth Bane: Path Of Destruction 
3. Republic Commando: Hard Contact 

Star Trek tv-series 
1. Star Trek: The Next Generation 
2. Star Trek: Voyager 
3. Star Trek: The Original Series 

Star Trek films 
1. Star Trek (2009, ook wel bekend als Star Trek: The Future Begins) 
2. Star Trek: First Contact 
3. Star Trek III: The Search For Spock   
  
Boeken algemeen 
1. Harry Potter-reeks 
2. Percy Jackson-reeks (geschreven door Rick Riordan) 
3. Angels & Demons (geschreven door Dan Brown) 

TV-series algemeen 
1. NCIS 
2. Modern Family 
3. Buffy The Vampire Slayer 

Films algemeen 
1. James Bond-reeks 
2. The Lone Ranger 
3. Ocean’s Eleven-reeks 

Videospellen algemeen 
1. Assassin’s Creed-reeks 
2. LEGO Marvel’s: The Avengers 
3. De Sims 

Bordspellen
1. Monopoly (speciale edities van Friends en Pokémon) 
2. Cluedo (speciale editie van Harry Potter) 
3. Scrabble 
 
Naast onder andere al deze dingen verzamel ik al van kinds af aan LEGO. Vroeger kocht ik vooral LEGO dozen waarmee ik mijn stad kon uitbreiden en opvullen, zoals een treinstation of veegwagen. Sinds een jaar of 10 richt ik me meer op LEGO die ook geïnspireerd is door een aantal van de eerdergenoemde franchisen. Voornamelijk LEGO Star Wars, Marvel Comics en DC Comics.  

Dat zijn wel de dingen waarmee ik mij doorgaans bezig weet te houden. Hopelijk heb ik jullie met deze lange lijst kunnen helpen bij het vinden van iets te doen, mocht je daar de laatste tijd meer moeite mee hebben.  

Sterkte allemaal en hopelijk mogen we er binnenkort weer op uit! 

In mijn vorige artikel vertelde ik over mijn wens om een huisdier te hebben. In dit artikel wil ik tips geven, zodat het makkelijker wordt om te bepalen of je de zorg voor een huisdier zou kunnen dragen. Wel wil ik graag kwijt dat dit mijn eigen ervaringen zijn met een kat, wat voor mij haalbaar is, is dat voor jou misschien niet en andersom. Haal er daarom alleen de tips uit die voor jou bruikbaar zijn.

Tip 1: Kijk enigszins naar wat voor huisdier bij jouw beperking en leefstijl past. Het liefste had ik een hond gehad, maar ik wist dat een hond als huisdier voor mij onhandig zou zijn. Vanwege puppy/vervolgtrainingen, maar vooral vanwege het vier keer per dag moeten uitlaten. Los van het feit dat ik nogal graag uitslaap, is regen en kou niet bevorderlijk voor mijn spasme en kan mijn rolstoel vrijwel niks bij sneeuw en ijzel. Een hond moet nou eenmaal uit. 

Tip 2: Leg aan fokkers/dierenwinkelmedewerkers goed uit wat jij wil en wat jouw beperking is. Misschien denk je nu 'dat gaat niemand wat aan, want ik heb, ondanks mijn beperking gewoon recht op een huisdier als ik dat wil.’ Mijn ervaring is echter dat duidelijk zijn over wat je verwacht en kan, in je voordeel kan werken. Zo kan men ervaren dat je er goed over hebt nagedacht en gerichter helpen een geschikt dier uit te kiezen. Net als mensen, hebben dieren ook hun eigen persoonlijkheid. De fokker weet vaak welk dier het rustigs, meest energiek, of het meest ondeugend is. Dit kan teleurstellingen helpen voorkomen.

Tip 3: Kijk goed hoe je dingen thuis kan inrichten, zodat je de zorg voor het dier zoveel mogelijk zelf kan dragen. De eet en drinkbakjes staan bij mij thuis bijvoorbeeld op de krabpaal, omdat ik niet bij de grond kom. Mijn kat springt er vervolgens gewoon op als hij wil eten of drinken. Ook heb ik een grijper gekocht, hiermee kan ik balletjes gooien, waar mijn kat als een malle achteraan rent. Zo kan ik toch met hem spelen.

Tip 4: Vraag hulp voor de dingen die je niet kan en zorg dat je altijd iemand achter de hand hebt voor als er iets onverwachts gebeurt. Zo heb ik geregeld dat mijn huishoudelijke hulp de kattenbak verschoont en doen anderen het voor mij als zij ziek is. Ook voor eventuele bezoekjes aan de dierenarts heb ik mensen bereid gevonden om mij te helpen.

Tip 5: Het kan zijn dat sommigen het gewoon niet zien zitten om een huisdier bij je te plaatsen. Laat je daar niet door uit het veld slaan als je het gevoel hebt dat ze het niet willen omdat je een beperking hebt, maar... Luister wel goed naar hun redenering. Het zou kunnen dat ze komen met dingen waar jij misschien nog niet bij stil hebt gestaan.  

Dit waren de tips, als je erover nadenkt om een huisdier te nemen, hoop ik dat ze helpen!

We hebben ze allemaal: helden in het echte leven. Gewoon omdat ze geweldig zijn, het leven makkelijker maken en dit zonder dat je ergens om hebt gevraagd. Deze helden verdienen een ode. Met dit stukje breng ik een ode aan mijn helden, leg ik uit waarom en hoop ik dat jullie ook even stil staan bij jullie helden. Of dit nou mensen, bedrijven of diensten zijn.

Door: Salma Belmoussa

Mensen zijn geweldige sociale wezens, lekker cliché I know. Maar dat is echt zo. Ik houd van mensen en ik betrap mijzelf daar regelmatig op. Vooral als iemand die ik niet ken iets voor mij doet waar ik totaal niet om heb gevraagd. Op de één of andere manier weten ze precies hoe ze mijn glimlach weer tevoorschijn kunnen halen met een compliment. Ergens moet een klein vogeltje ze influisteren dat ik die dag echt een meevaller nodig heb en die tram of lift móet halen. Bedankt mensen, dat jullie precies weten wat ik nodig heb. En een speciaal bedankje aan iedereen die ik niet ken, maar mijn dag meerdere malen gemaakt hebben.

Bedrijven scoren ook regelmatig punten bij mij. Ik weet dat dat niet altijd specifiek om mij gaat, maar ook zij verdienen het om te weten dat ze er mogen zijn. T-Mobile bedankt. Met mijn supersnelle bundel, waar elke maand geen eind aan lijkt te komen, voel ik mij onbeperkt. Zelfs in het buitenland. Jullie hebben geen idee hoe het voelt om tenminste op één manier geen beperkingen te ervaren.

Een speciaal bedankje voor Restaurant 95. in Amsterdam. Omdat ik gewoon bij jullie mocht komen eten zonder mij zorgen te maken om de veel te hoge drempel. Die hebben jullie letterlijk weggenomen door de creativiteit die normaal gesproken voorbehouden is aan jullie gerechten, te stoppen in oplossingen. Ik heb mij nog nooit ergens zo welkom gevoeld. Op dat nog velen jullie voorbeeld mogen volgen. Dan heb ik het niet alleen over andere bedrijven, maar ook over onze bestuurders, opleiders en naasten.

We zijn er bijna, maar voordat ik de laatste woorden in deze liefdevolle bui deel, wil ik het nog één keer over mensen hebben. Mensen die je niet kent kunnen je aangenaam verassen, maar aan iedereen die ik wel ken: dank je wel! Je bent niet voor niets in mijn leven, je maakt mijn leven beter en dat mag je weten. Dank je wel voor alle steun, alle liefde, al het plezier, de eerlijkheid en het vertrouwen. Ik hoop dat ik net zo waardevol ben in jouw leven en daar nog lang mag blijven.

Dus lieve helden: deze was voor jullie. Ga zo door, blijf het goede voorbeeld tonen en moge anderen net zo ontroerd zijn door jullie daden en gebaren als ik.


Zo nu en dan, spreek ik mensen over koud zijn. Een koud karakter is niet aangenaam natuurlijk. Maar voor mij is koud water zeker fijn. Ik wilde mijn eigen grenzen wel eens verleggen; ik wilde meer doen met kou. Daarom besloot ik iets te gaan doen, wat wel eens tijd werd; ik zeg het al zolang.

Als redactielid lid van Onbeperkt Haags en organisatie lid van de Onbeperkt 070 Prijs was ik maandag bij de Nieuwjaarsduik, die door Unox georganiseerd werd in Scheveningen.

Het was met 10.000 deelnemers echt een soort festival. Van elke 3 euro inschrijving per deelnemer, ging er 1 euro naar de Voedselbank.

Ik wist wel van tevoren dat het druk zou worden. Er waren mensen met megafoons en het was, binnen aanzienlijke tijd, al redelijk druk. Toch wist ik binnen 14 minuten een kaartje te bemachtigen, bij Ingang Zuid. Tegen mijn vrienden en familie zeg ik al 6 jaar, dat ik mee wilde doen.

Nu was het eindelijk zover.

Het gevoel, dat je krijgt; met zoveel mensen om je heen; op dat kleine stukje strand de zee in rennen, geeft een adrenaline kick van jewelste. Ik zag de meeste mensen vooral pootjebaden. Zelf ging ik wat dieper het water in en ik heb toen snel een duik genomen en ging met mijn hele lichaam onderwater.

Toen ik opstond, rende ik zo snel mogelijk het strand weer op; op zoek naar mijn handdoek. Dat ging vrij snel en ik zag de twee nieuwe vrienden uit India, die ik, die ochtend, daar ter plekke heb leren kennen.

Mijn tenen voelde tijdje eventjes koud aan, maar het zand was eigenlijk nog kouder dan het water zelf. Al 4 jaar lang koud afdouchen is toch niet voor niks geweest!

Veel mensen zeggen tegen mij dat ze het ‘’heel knap vinden’’ en ‘’zelf niet zouden doen’’. Maar ik ben zoals mijn vader al jaren zegt, een ‘’oer-Hollandse jongen’’ Natuurlijk is er een grens aan koud water/koude temperatuur. Maar dat water van Scheveningen vond ik eigenlijk nog best wel lekker. En het was wel erg gezellig, om er met zoveel mensen tegelijk in te gaan rennen en springen.

Zelf kan ik slecht tegen binnen omgevingen bij culturele dingen als uitgaan en filmhuizen waar het heel warm is. Ik denk, eerlijk gezegd, dat ik liever een gevoelstemperatuur van 5-7 graden heb, dan van 35-40 graden.

Daarnaast viel de duik echt mee. Ik had alleen last van mijn tenen, terwijl ik echt houd van koud douchen; het is goed voor je lichaam en je wordt en je wordt er lekker helder van, tijdens en na afloop.

Ik weet niet of ik het volgend jaar weer ga doen maar over een paar jaar misschien weer wel. Er was wel wat wind, maar goddank regende of sneeuwde het niet.

KG

 CFBD 13

 

Afgelopen zaterdag was alweer de 13e editie van CF Beachdance, hét strandfeest en tegelijkertijd lotgenotencontactdag voor Cystic Fibrosis (taaislijmziekte)-patiënten!

Zoals altijd was het feest georganiseerd door Veronica Miltenburg, die geweldige muziek voor elkaar kreeg door DJ's te regelen zoals Rick van Velthuyzen, Tigo Volante en DJ Jean.
En dankzij haar hebben Haagse hotels 100 kamers kosteloos ter beschikking gesteld voor CF-ers die van wat verder weg kwamen.

CF Beachdance werd gehouden bij strandtent Soomers, aan het Zwarte Pad in Scheveningen. De gezelligheid begon al om 14:00u, maar zelf kwam ik pas aan tegen half 3 en trof daar gelijk mijn collega Lysanne aan.
Op het terras van Soomers werden we meteen hartelijk verwelkomd door Veronica, die al druk bezig was met van alles en nog wat. 
Na de begroetingen liep zij verder van hot naar her terwijl wij een tafeltje uitzochten.
Een aantal van de CF-ers ken ik natuurlijk zelf ook en heb af en toe bij ze aangeschoven of zij bij ons. Even later kwam ook OH-collega Kyrill erbij.

Naast de muziek en eten en drinken, waren er ook wat strandactiviteiten georganiseerd, zoals een tocht met een boot van de kustwacht en surflessen!

Omroep West was er ook nog om aandacht te geven aan het feest en CF zelf. Hun artikel en filmpje kun je in de link hieronder zien:
https://www.omroepwest.nl/nieuws/3484351/Onvergetelijke-Scheveningse-stranddag-voor-mensen-met-taaislijmziekte

Alles bij elkaar was het weer een hele gave dag, met gelukkig lekker weer!

Tot volgend jaar!

 

Michel

 

 

 

 Eind mei kwam alweer het 5e seizoen van House of Cards uit op Netflix Nederlands (en ook Netflix.com/heel de wereld). Rond begin van de middag postte ik op mijn eigen facebook muur dat ik ermee begonnen was. Dinsdag avond ben ik op de bank in slaap gevallen met de serie op.
Ochtend erna wist ik zeker dat ik in ieder geval de eerste 4 afleveringen van de 13 had gezien en ik begon toen met de volgendeEn voor het eerst kan ik zeggen dat ik echt ''ge-binged'' heb.

Ik kijk echt al dozijnen aan series door elkaar. Maar op woensdag  heb ik gewoon 9 afleveringen van House of Cards seizoen 5 op een dag gekeken. Waarmee ik rond late avond klaar was met het seizoen. 
In ongeveer 33 uur heb ik zo'n 12/13 uur durende serie helemaal afgekeken. Het was eigenlijk vooral erg vermakelijk en bij vlagen soms wel spannend.  Maar het was niet bepaald het beste seizoen van de serie. Er zijn heel veel nieuwe personages en erg veel side plots, die niet heel boeiend zijn maar helaas heel veel speeltijd krijgen. Dat zijn verhaallijnen die afwijken van het hoofdverhaal.
Ik zal geen spoilers verklappen maar seizoen 5 is voor mij persoonlijk een 7/10. Ik denk allicht als ik er niet zo snel door heen zou zijn gegaan het misschien wel slechter nog zal vinden.

Normaal gesproken kijk ik meerdere series per dag als ik tijd heb en niet ergens naar toe ga zoals Utrecht, Festivals of het centrum van Den Haag. Aantal series die ik verder nog meer kijk maar niet binge zijn o.a The X-Files, Better Call Saul, Fargo , Sense8 etcMet House of Cards erbij zijn dat er ongeveer 12. Vroeger waren het er wel eens stuk of 30 die ik door elkaar keek.

 

Je kan dus eigenlijk wel zeggen dat series een van mijn grootste passies en hobby's is.

Je investeert dan echt je tijd en aandacht erin en ben er uren, dagen, weken, en maanden en in extreme gevallen soms jaren naar aan het kijken.
Terwijl een film gemiddeld 1.5 uur duurt en dan is het voorbij. Hoewel veel films tegenwoordig 
sequels/prequels en wat nog krijgen ben ik daar nooit onwijs fan van geweest. 
Series zijn voor mij echt duiken en ontsnappen in boeiende verhalen. 
Zo nu en dan is het wachten op een nieuw seizoen van een hele goede serie maar dan kan je altijd nog genoeg anderen kijken.
Veel mensen kiezen er voor om series pas te gaan kijken zodra het hele seizoen is uitgebracht en dan het liefst in 
een week of minder het helemaal kijken. Zelf geef ik bij vlagen de voorkeur om series te kijken die elke week 1 aflevering uitbrengen zodat ik echt investeer in het verhaal en dan een week lang kan uitkijken naar de volgende aflevering.

 

KG