• Strandrolstoel 1
  • Twee op een trap
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Strandrolstoel 2
  • Mute Sounds
  • Deejay

Er is in anderhalf jaar ontzettend veel veranderd in mijn leven. Er zijn wensen vervuld en ik heb dingen bereikt die ik voorheen als onmogelijk had beschouwd. Een mens zou echter geen mens zijn, als er zich geen nieuwe wensen voordoen.  Na vijf jaar lang met plezier met een zorgreis mee te zijn gegaan, wilde ik ook wel eens een keer mijn horizon verbreden en kijken of ik zelfstandig een weekje naar Londen kan Er lijkt mij namelijk niets leuker dan je eigen reis plannen, samen overleggen welk hotel je aandoet, welke plaatsen je zou willen zien en er een kostenplaatje voor maken.

Bij het voorbereiden van mijn reis liep ik toch tegen een aantal dingen aan. Eerst moest ik uiteraard weten of het OV in Engeland wel goed toegankelijk is. Ik had uitgezocht dat ik met de trein heen kan, maar als ik bij aankomst geen kant meer op zou kunnen, dan heb ik daar verder niks aan.Vrienden die al een keer naar Londen zijn geweest had ik genoeg, maar niemand had tijdens hun reis opgelet op de toegankelijkheid voor mindervaliden. Ik besloot daarom een oproep te doen in een Facebookgroep speciaal voor mensen met Cerebrale Parese met o.a. de vraag: Hebben jullie ervaring met het OV in Engeland als rolstoelafhankelijke? Tot mijn verbazing kreeg ik hier erg veel reacties op met handige tips m.b.t.  wat ik beter wel en niet kon doen. Met deze tips op zak ben ik doorgegaan met de voorbereidingen.

Er was een ding waar mensen in de facebookgroep mij niet echt mee konden helpen, namelijk het regelen van de benodigde hulpmiddelen. Ik ben bij een transfer afhankelijk van een passieve tillift  en heb, voor het behoud van de rug van degene mij helpt, eigenlijk ook een hoog/laagbed nodig. Niemand wist eigenlijk waar je in Engeland terecht kon voor het huren van deze hulpmiddelen. Ik werd daarom doorverwezen naar een andere Facebookgroep, de Accesible Travel Club.

Zoals de naam al doet vermoeden is deze groep opgericht voor mensen met uiteenlopende beperkingen, die een reis willen maken en vragen hebben over de toegankelijkheid en accommodaties van allerlei landen. Deze groep was dus bij uitstek geschikt voor al mijn vragen. Ook hier heb ik mijn oproep geplaatst. Opnieuw kreeg ik veel bruikbare tips, ditmaal van mensen over de hele wereld!

Ik ben nog steeds bezig met de voorbereidingen voor mijn trip, aangezien dit de eerste keer is dat alleen op reis ga (en dus ook het regelwerk voor mijn rekening moet nemen) wil ik alles tot in de puntjes uitgezocht hebben, voordat ik aan mijn trip begin. Wel is het fijn om te merken dat ik naarmate de tijd vordert, mij steeds zekerder voel. Wat ooit begon als een wens, verandert mede dankzij de tips van anderen, langzaam in een realiteit!

Volgende keer een blog, met daarin de tips die ik gekregen heb.