• Twee op een trap
  • Strandrolstoel 1
  • Deejay
  • Strandrolstoel 2
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Mute Sounds

In het weekend van 23 & 24 maart vond de voorjaarseditie van de Dutch Comic Con plaats in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Ik noem het altijd gekscherend ‘De Nerdenbeurs’ omdat je op dit evenement alles kan vinden op het gebied van stripboeken, superhelden, films en tv-series. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er.

Het eerste wat wij gingen doen toen we aankwamen was eten. Vanwege de aanslag in een tram in Utrecht een aantal weken geleden, waren de veiligheidsmaatregelen aangescherpt. Logisch, alleen helaas werden wij van hot naar her gestuurd voor de tassencontrole. Nadat we onze honger gestild hadden, konden we dan eindelijk de beurs ontdekken.

Een vriendin van mij wilde heel graag een sketch van striptekenaar Scott Koblish en ik als mega Harry Potter fan wilde graag de Q&A van Tom Felton (Draco Malfoy) bijwonen. Als je wilde kon je trouwens ook op de foto met je favoriete beroemdheid, maar hiervoor diende je wel in het bezit te zijn van een speciaal Photo Booth ticket. Dit ticket is geen toegangsbewijs en moet je dus naast je reguliere ticket nog aanschaffen. Tja, dat gaat mij een beetje ver.

Na de Q&A gingen wij naar mijn favoriete gedeelte van de beurs: De Dealer's Hall. Je moet dit zien als een soort hele grote, veel te dure markt.  Hier kun je vanzelfsprekend van alles kopen. Officieel geliceerde spullen en zelfgemaakte artikelen van o.a. Harry Potter, DC Comics, Marvel en Disney. Uiteraard kon ik het niet laten om iets toe te voegen aan mijn Harry Potter colletie! Ondanks de de zoektocht naar de tassencontrole was het voor mij dus een geslaagde dag!

Een kleine sfeerimpressie

IMG 4771

IMG 4779IMG 4755