• Deejay
  • Strandrolstoel 2
  • Strandrolstoel 1
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Twee op een trap
  • Mute Sounds

Fietspaden zijn vaak smal. Dat is natuurlijk logisch want fietsen zijn ook niet zo breed. Het gaat dan wel eens mis als ik met mijn grote pendel aan kom scheuren.

 

Met mis bedoel ik geen grote ongelukken hoor. Mensen zijn soms een beetje geïrriteerd dat zo'n groot ding op het fietspad rijdt. Nou kan ik mij dat wel voorstellen hoor. Mijn pendel rijdt ook niet zo snel. Hij kan maar 15 kilometer per uur en een fietser rijdt 20 kilometer per uur. Dus irritatie kan ik mij best voorstellen. Het aparte is wel dat mensen niet vaak bellen of toeteren als ze langs mij willen. Vaak hoor ik ineens naast mij iemand 'hallo' roepen. Ik weet dan best wel dat ze er langs willen, ga dan opzij en zeg hallo terug. Je moet toch altijd beleeft blijven.

 

Een irritatie van mij gaat niet zo zeer over de fietsers, daar kom ik negen van de tien keer om heen of ik toeter en ze gaan voor me opzij. Mijn irritatie ligt bij de automobilisten die het mij elke dag lastig maken. De ene keer alleen op de heen- of terugweg de andere keer beide. Wat mij dan irriteert is dat ze hun auto met alarm lichten aan even op het fietspad zetten. Daar moet ik dan omheen rijden. Wanneer het rustig is,is het niet zo'n groot probleem dan kan ik er zo omheen, maar aangezien ik  meestal in de spits rij moet ik heel goed kijken voordat ik er omheen kan rijden. Dit oponthoudkost mij soms net die droge kleren en eenmaal nat door de regen krijg ik het steen koudHierdoor lukt het mij dan niet om mijn pendel weer aan de stroom te zetten, want door de regen worden mijn handen glibberig en heb ik minder fijne motoriek. Het resultaat is dat ik mijn pendel later op de avond aan de stroom moet zetten of dat hij een nachtje niet aan de stroom staat. Als het laatste het geval is rijdt hij de volgende dag nog wel hoor, maar alleen een stukje langzamer. 

 

Kortom, een klein oponthoud kan grote gevolgen hebben op het verloop van mijn avond of de extra tijd die ik moet incalculeren in de ochtend!