• Mute Sounds Zeepbel
  • Deejay
  • Twee op een trap
  • Strandrolstoel 1
  • Mute Sounds
  • Strandrolstoel 2

Begin september was er bij wintersportvereniging VGW een open dag. Hier kon je proberen te gaan skiën. Dit kon op twee verschillende manieren namelijk staand of zittend. Iedereen weet wel hoe een ski eruit ziet wanneer je staat. Dit zijn gewoon twee dunne  latten waar je je voeten op vast klikt en dan heb je twee stokken waarmee je jezelf van de pieste af kunt sturen. Maar hoe zit het dan wanneer je op een zit-ski zit? Hoe werkt dat dan? Doe je dan wel wat zelf? Blijf je dan in je rolstoel zitten en binden ze ski's onder je wielen? Deze vragen kreeg ik toen ik vertelde dat ik ging proberen te skiën op een zit ski. 

Na even zoeken kwamen we aan bij de Wintersportvereniging aan. In een soort tuinhuisje gingen we passen en meten in welke ski ik het beste zat. Toen ik de zit-ski zag dacht ik hoe ga ik hier inkomen????”  Er waren wel een hele hoop vrijwilligers die mij in de zit-ski konden helpen maar dan had ik nog mijn twijfels. Na een klein overleg over wat ik wel en niet kon hadden we een goede zit ski gevonden. Ik zat  zowaar in een keer goed in de kuip van de zit ski. 

Toen ik  er eenmaal in zat buiten dacht ik bij mezelf wat nu? Ik zat in een kuip op de ski's en had twee ski's in  mijn handen maar had geen flauw idee wat ik ermee moest! ik vond het erg eng. De afdaling zag er van beneden zo hoog uit! Hoe kan ik naar boven komen? Ze gaan me toch niet duwen? Toen ik eenmaal helemaal ingesnoerd zat, kreeg ik de uitleg

Eerst kreeg ik uitleg over de ski's die ik in mijn handen had. Met deze ski's kon ik mezelf in evenwicht houden wanneer ik gewoon ergens wilde blijven staan op een vlakke ondergrond zonder om te vallen. We gingen naar boven met een kabbel baantje. Aan elke zit ski zit een touw met een lus. Deze lus werd om een buis gedaan waar dan weer een haak uitkwam die je naar boven trok. ik hoefde niet alleen naar boven, er gingen een vrijwilliger met me mee die mijn ski recht hield bij het naar boven gaan.

 De persoon die mij begeleidde had bij het naar boven gevraagd of ik snel naar beneden wilde of langzaam. Ik heb spasme en dat speelt op wanneer ik snel naar beneden ga of ergens van schrik, dus heb tegen haar gezegd dat ik langzaam naar beneden wilde. Eenmaal boven aan de borstelbaan vond ik het er wel een beetje eng uit zien om zo toch naar beneden te skiën. Het was namelijk best hoog. Hoe ga je hier langzaam naar beneden skiën?

Gelukkig  ging dit heel goed en ik had geen last van spasme, dat kwam omdat ik zoveel plezier had in het skiën. 

Nadat ik een keer naar beneden was geskied ben ik een keer samen met de instructrice naar benden geskied. Ik kon het best goed en daarom kon ik een klein stukje los naar beneden skiën. En ook alleen  ging goed. Ik was volgens iedereen een natuur talent!

Het was een hele leuke en vermoeiende dag maar als er nog een open dag is ga ik zeker weer!

Ben je enthousiast geworden door mijn ervaring en wil je meer weten over de ski vereniging in Huizen? Ga dan naar hun website  http://www.vgw-online.nl