• Deejay
  • Mute Sounds
  • Strandrolstoel 1
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Twee op een trap
  • Strandrolstoel 2

Het is op het moment voor iedereen moeilijk om een baan te vinden. Het maakt niet uit wat voor opleiding je hebt en of je wel of niet een beperking hebt. Het blijft een verschrikkelijke opgave om iets te vinden wat bij je past.

Ze hebben op werk.nl allerlei vacatures staan. Je kunt er zelfs zoeken naar een baan waar ze specifiek op zoek zijn naar mensen die  in het bezit zijn van een Wajong uitkering! Dit zijn dan de goede banen voor ons als arbeidsgehandicapten zou je zeggen., toch?? 

 

Hoe komt dit op mij over.  Als ik ga zoeken naar een baan voor Wajongers kom ik vaak tegen dat ze op zoek zijn naar chauffeurs. Ehm..., door mijn beperking ben ik rolstoel gebonden en kan ik geen auto rijden. Begeleiden van mensen met een beperkingBeen theredoneitdoesn’tworkHet bleek verwarrend voor de cliënten die ook in een rolstoel zitten.  En dan zijn er de kantoor banen die je tegen komt, hier staat dan bij ‘ inzetbaar door het hele land’. Gaan ze me met een taxi door het hele land rijden?

 

Na lang zoeken had ik eindelijk wat gevonden in Den Haag waarbij ze in de omschrijving naar Wajongers op zoek zijn. Toch maar even voor de zekerheid gebeld. Nee hoor, ze  zijn helemaal niet opzoek naar een Wajonger maar naar jongeren met een achterstand tot  de arbeidsmarkt zonder Wajong uitkering. Ik mag best een sollicitatiebrief sturen  maar, de kans is klein dat je op gesprek mag komen. Ik val namelijk niet binnen de voorrangsgroep! 

 

Na deze ervaring heb ik mij maar ingeschreven bij een uitzendbureau die niet aan ´voorkeursbehandeling´ doen. Heb nog geen baan maar  kan nu wel meer vacatures vinden die voor mij geschikt zijn!