• Strandrolstoel 2
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Mute Sounds
  • Twee op een trap
  • Strandrolstoel 1
  • Deejay

Afgelopen Bevrijdingsdag had ik het plan opgevat om samen met een vriendin naar het Bevrijdingsfestival in Den Haag te gaan. In dit artikel vertel ik wat ik van het festival vond en geef ik tips waar je op moet letten als je naar festival gaat en een beperking hebt.

 

Bij festivals heb ik altijd het romantische beeld van lekker weer, een drankje in de hand en genieten van de muziek. Helaas ontbrak op deze dag het lekkere weer. In plaats daarvan was het een druilige dag met harde wind. Nu kun je je met zo’n fancy regenkap nog wapenen tegen de regen. Maar de regen zorgde ook voor een drassige Malieveld. Dit baarde mij wel wat zorgen, want als het gras drassig is, kom je er met een rolstoel moeilijk doorheen. Gelukkig stopte het met regenen toen we het Malieveld opliepen. Toen we op het Malieveld liepen merkte ik pas hoeveel hobbels het veld telde. Ik heb het idee dat het Malieveld makkelijker begaanbaar is als je een scootmobiel of elektrische rolstoel hebt. Als je dus de keuze hebt tussen een gewone rolstoel, scootmobiel en elektrische rolstoel dan zou ik je de laatste twee aanraden. Of ga voor deze creatieve oplossing

 

Ik heb van het Bevrijdingsfestival genoten. Het weer knapte uiteindelijk op, er traden goede artiesten op en er hing een goede sfeer. 

 

Ken je dat probleem dat je bij festivals of concerten vooral naar de rug van de persoon voor je kijkt en niet het optreden? 

 

Als ik met mijn rolstoel in een grote menigte sta zie ik als ik recht vooruit kijk alleen de ruggen en billen van de andere mensen en ik zie niks van het podium. Als je dit uitzicht niet fanatisch vindt dan heb ik drie tips:

  • Zorg dat je gelijk achter de dranghekken (front row) staat. Dit kan je voor elkaar krijgen door er vroeg te gaan staan of de menigte in te lopen en vragen of je er langs mag. Zo kom je steeds verder naar voren. Dit gaat het makkelijkste als iemand voor je uitloopt en aangeeft dat je er langs wil;
  • Ga helemaal achterin op het veld staan. Het nadeel is wel dat je de artiesten als poppetjes op het podium ziet staan, maar mijn ervaring is wel dat het geluid beter is als je verder van het podium staat. Als je liever de artiesten goed wil zien raad ik je aan om vooraan te gaan staan. Wil je liever goed geluid gaan dan iets verder naar achter staan.

Na een aantal drankjes begaf ik mijzelf naar de wc’s. Tot mijn verbazing was er een extra grote Dixie aanwezig met beugels aan één wand. Echter was de wc-bril te vies om op te gaan zitten. Dus ik heb zelf maar boven de bril gehangen. Mijn tip is neem altijd antibacteriële handgel mee dan kan je tenminste nog je handen wassen. 

 

Tenslotte kun je op deze website nog meer informatie vinden over de toegankelijkheid van festivals, zoals Parkpop en Mysterland.

 

Enjoy your summer!!!!