• Twee op een trap
  • Deejay
  • Strandrolstoel 2
  • Mute Sounds
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Strandrolstoel 1

 

Iedereen ziet weleens een scootermobiel of pendel op straat voorbij rijden. Maar hoeveel kilometer rijden mensen eigenlijk met die scooter?

Voor een week heeft een van onze reactieleden Lysanne bijgehouden hoeveel kilometer zij heeft gereden met haar pendel.

 

Maandag

Maandag ochtend 7 uur gaat de wekker voor mij af. Het is weer maandag en er moet weer gewerkt worden. Na mijn ochtend ritueel ga ik om 8.15 uur met de lift naar beneden. Ik laat mijn scooterberging open maken door een ADL-assistent van de Fokus, omdat deze te zwaar is. Ik rij mezelf met mijn rolstoel op mijn pendel en rij hem uit mijn groene bak.

Deze maandag begin ik met een kilometerstand van 5904,3 kilometer. Na een foto gemaakt te hebben van de kilometerstand kan ik mijn weg vervolgen naar het kantoor van Voorall.

Rond 16 uur ben ik weer vanuit Voorall vertrokken naar de fitness.  Na een uurtje hard getraind te hebben ben ik  weer naar huis gereden. De pendel weer in de bak en aan de stroom laten zetten.

 

Dinsdag 

Vandaag ga ik weer werken bij Voorall. Ik laat door een ADL-assistent mijn hok open maken en vraag op ze mijn pendel van de stroom wil halen.

Vanuit Voorall ben ik even naar de stad gereden om mijn telefoonabonnement te verlengen. Daarna weer naar huis.

's avonds heb ik op de dinsdag dansles. Hiervoor ben ik weer in mijn pendel gerold en ben ik naar de Binckhorst gereden. Na de dansles ben ik op mijn gemak weer naar huis gereden. Eenmaal weer bij mijn groene gevaarte aangekomen heb ik weer een ADL-assistent gebeld om de bak weer open te doen en mijn pendel weer aan de stroom te zetten.

 

Woensdag

Vandaag een rustige dag. Ik hoef alleen maar naar de fysio. Dit is 5 kilometer van mijn huis vandaan. Na de fysio ben ik nog even naar de markt gereden om fruit te halen. Ik wist niet dat de markt zo goedkoop was. Toen ik terug kwam van de markt heb ik mijn pendel weer in de bak gezet en aan de stroom laten zetten.

 

Donderdag.

Vandaag wordt een drukke dag. Eerst op de pendel naar Voorall. Na een halve dag werken rij ik weer op de pendel en ga ik richting mijn oma om boodschappen met haar te doen en 's avonds te eten. Na nog even met mijn oma en mijn moeder bij gekletst te hebben rij ik naar huis. Thuis aangekomen heb ik de pendel in de bak gereden en heb ik hem aan de stroom laten zetten.

 

Vrijdag

Op de vrijdag begin ik mijn dag altijd met een uurtje fitnessen. Normaal gesproken ga ik dan gelijk weer naar huis om te studeren, maar vandaag liep het even anders. We hadden een vergadering van Onbeperkt Haags. Dus na het sporten ben ik naar mijn oma gegaan om daar even te eten, want als ik weer naar huis zou rijden om daar te eten had ik daar eigenlijk geen tijd meer voor. Na het eten bij mijn oma moest ik gelijk weer weg. Dus ik zeg mijn oma gedag en rol mezelf in de pendel. Met een vaartje rijdt ik naar het kantoor van Voorall om te gaan vergaderen. Na afloop van de vergadering rij ik ook weer met een goede snelheid naar huis, want het kan elk moment gaan hozen en onweren. Nou is het ook niet zo erg om nat te worden hoor, maar ik houd gewoon niet zo van onweer! Snel de pendel weer in de bak gezet en aan de stroom laten zetten. 

 

Zaterdag

Vandaag ben ik niet met de pendel weggeweest maar, ben ik de hele dag thuis bezig geweest met mijn studie.

 

Zondag

Vandaag ben ik even een uurtje naar mijn oma geweest. Hierna weer naar huis om nog wat in huis te doen en te genieten van de zon. Toen ik weer thuis kwam stond mijn kilometer teller op 5994,2 kilometer. Met de pendel weer veilig in de bak en aan de stroom ga ik nog even genieten van mijn laatste vrije uurtjes van het weekend.

 

Zoals je kunt lezen heb ik in 7 dagen tijd bijna 90 kilometer gereden. Als is dit allemaal met een taxi moet doen ben ik rond de 75 euro kwijt aan alle ritten en niet te vergeten veel meer tijd.

Lang leve de pendel!