• Mute Sounds
  • Twee op een trap
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Deejay
  • Strandrolstoel 2
  • Strandrolstoel 1

En toen was die stuk

Hulpmiddelen, iedereen heeft ze. Iedereen heeft bijvoorbeeld keukenapparatuur. Dat zijn hulpmiddelen die je nodig hebt wanneer je eten wil klaar maken. Iedereen kan het overal kopen, maar wanneer je hulpmiddelen nodig hebt om jezelf voort te kunnen bewegen, dan wordt het een heel ander verhaal.

Je hebt een aantal hulp- of vervoersmiddelen voor mensen die een beperking hebben aan hun benen. In mijn geval zijn dat een rolstoel en pendel. Als mijn pendel kapot is, kom ik nergens, want mijn pendel is mijn vervoersmiddel voor langere afstanden. 

Een tijdje geleden  ging mijn pendel kapot, terwijl ik op mijn werk was. Het mechanisme dat mijn pendel omhoog zet, was kapot. Het was net na 5 uur. Nu moest ik helaas de nooddienst bellen. Ze wilden hem alleen niet komen ophalen. Degene die dienst had, zei dat hij hem niet kon maken. Ik moest maar wachten tot de volgende dag en ik moest erbij blijven, want ik mocht hem niet alleen laten. Waar laat je een vervoersmiddel dat te breed is voor de deuren? Gelukkig stond hij hier best wel veilig en kwamen ze hem een dag later ophalen.

Het ophalen was ook nog een hele klus. De monteurs wisten niet hoe laat ze er zouden zijn en mijn collega was er maar tot een bepaalde tijd. Eerst zeiden ze dat ze in de na middag zouden komen. Mijn collega zou dan al weg zijn, dus ze had de sleutel bij de buren afgeleverd met de vraag of ze die aan de monteur konden geven die mijn pendel kwam halen.

Ik belde nog een keer terug om te zeggen dat ze de sleutel vanmiddag ergens op moesten halen, maar toen was er gelukkig allang iemand onderweg. Uiteindelijk is hij wel op tijd opgehaald.