• Strandrolstoel 1
  • Strandrolstoel 2
  • Twee op een trap
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Deejay
  • Mute Sounds

 

Je gaat verhuizen. Waar denk je dan aan? Een nieuw huis, een nieuwe buurt, meer of minder ruimte en in ons geval vaak aanpassingen in het huis zelf.

En dan heb je nog een vervoersmiddel, waar laat je die? Voor een scootmobiel en een auto heb je bij mij in de buurt een snelle oplossing. Een auto kan je in de garage zetten en een scootmobiel kan in  de garage in een apart hok waar meerdere scootmobielen staan. Ook kan hij gewon naast de voordeur staan.

Bij mij is het net iets lastiger. Ik heb een pendel. Het is een mooi ding hoor, ik kan er met mijn rolstoel in rijden en heb daardoor altijd mijn rolstoel bij me, dus ik ben zo mobiel als ieder ander. Alleen kwam nu de vraag in mij op: ‘waar kan ik hem stallen en niet te vergeten opladen? Het mooie ding rijdt namelijk op stroom.’

Ik ben ongeveer een jaar geleden verhuisd. Toen heb ik gelijk een verzoek gedaan bij de gemeente met de vraag of ze mij met het oplaad- en stallingsprobleem konden helpen. Er kwam toen gelijk iemand van de gemeente kijken naar wat ik allemaal nodig had. Eerst had ik bedacht dat mijn pendel misschien wel in de garage kon staan en dat ze daar een oplaadpunt zouden plaatsen. Dit vonden ze echter te duur, want dan moesten ze mijn parkeerplaats betalen en dat wilden ze niet want, kost te veel geld. 

Dus dan maar zoon groen gevaarte voor de deur waar ik hem dan in kon zetten. Eind maart vorig laar heb ik deze aanvraag gedaan. De gemeente had 8 weken om een beslissing te nemen of ik hem wel of niet zou krijgen. In de laatste week van juni kreeg ik de goed keurig van de gemeente.  Ze zouden een bak voor mij vergoeden. Half augustus werd er aangebeld door iemand van de woningbouw die onaangekondigd mijn pendel kwam opmeten. Deze had ik in de tussentijd beneden in de garage gestald. Ik ging naar beneden. Eerst ging keek hij buiten naar de plek waar de pendel het beste kon staan. Daarna gingen we naar de garage om naar mijn pendel te bekijken en op te meten de man hem op. Na het opmeten heb ik hem gevraagd of hij ervoor kon zorgen dat de bak wel wat groter kon worden, zodat ik mijn pendel er makkelijk in kon zetten. Hij zei dat hij daarop zou letten. Ook heb ik hem gelijk  gevraagd wanneer de bak ongeveer er zou zijn. Hij gaf aan dat dit ongeveer 2 maanden zou duren. Er moest alleen nog een omgevingsvergunning afgegeven worden.

Drie maanden later werd ik gebeld door het bedrijf dat hem ging plaatsten. Ik heb een afspraak gemaakt en er een dag voor vrij genomen. Op maandag zouden ze komen en op vrijdagmiddag werd ik gebeld dat de omgevingsvergunning nog niet rond was, dus de afspraak op maandag helaas niet door kon gaan.

Later heb ik nog een keer gebeld, maar ik heb geen antwoorden meer gehad. In december hebben veel mensen natuurlijk vakantie en zijn winkels en bedrijven gesloten dicht, dus toen had het geen zin om te bellen. Ik belde weer in de eerste week van januari en wat bleek toen: de omgevingsvegunning was rond! Ze kwamen eind januari mijn bak plaatsen. Ik was heel blij! Eindelijk kon ik hem normaal opladen en in een goede stalling zetten!

Althans dat was wat ik dacht. Op de dag dat ze hem kwamen neerzetten, hadden ze hem zo neergegooid en de sleutels in de brievenbus gedaan. Toen ik beneden kwam, zag ik eigenlijk meteen dat de bak toch te klein was.

Een dag later hebben ze hem aangesloten op de stroom, dus ik kon mijn pendel erin zitten.  De bak was alleen zo gemaakt dat echt recht voor moest zetten, want ik had aan beide kanten drie centimeter over. Ik heb dit een week aangekeken, maar dit werkte echt niet. Ik heb nog een keer gebeld naar de gemeente, die mij vervolgens doorverwees naar de woningbouw. Hiervan zijn er mensen langs geweest en hebben alles opgemeten. Ze kwamen er ook achter dat mijn bak te klein was, de ingang te stijl en dat ik nog een afstandsbediening nodig had om hem zelf open en dicht te doen.

Een week later werd ik gebeld dat ik een grotere bak kreeg, maar wel met de mededeling dat dat nog wel even ging duren. Weer drie weken later belden ze dat ze de bak kwamen vervangen. 

Na een jaar staat er eindelijk een mooie groene bak bij mij voor de deur waar ik zelf in en uit kan rijden. 

Nu ben ik nog niet helemaal klaar want, ik heb nog een afstandsbediening nodig voor de bak, zodat ik hem zelf open en dicht kan doen. Als dit korter duurt dan een jaar, ben ik helemaal tevreden!