• Deejay
  • Twee op een trap
  • Strandrolstoel 2
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Mute Sounds
  • Strandrolstoel 1

‘Even’ een avondje weg met de Valys en de trein....

 

Er waren weinig kilometers over op mijn Valys, maar ik wilde toch weggaan. Nu wist ik dat je ook de Valys met de trein kon combineren. Nog nooit was ik op deze manier weggeweest, maar ik wilde gewoon even naar een verjaardag. Gewoon even gezellig weg....

 

Op donderdag belde ik naar een contactpersoon en legde uit dat ik graag met de Valys en de trein naar mijn bestemming wilde. Ik kon kiezen uit zelfstandig of begeleid reizen. Ik koos voor begeleid, omdat ik dit nog nooit had gedaan. De Valys zou de assistentie regelen voor in en uit de trein. Dus alles was geregeld. Althans, dat dacht ik..

 

Ik werd thuis netjes opgehaald door de taxi. Bij het Centraal Station stond een man met een geel fluorescerend jasje klaar om mij naar de trein te helpen. Aangekomen bij de servicebalie werd mij verteld dat er niks was geregeld door de Valys. Dat betekende dus dat ik een trein later moest nemen als ik hulp wilde hebben. Dat was dus even stressen. De taxi die ik vanaf het volgende station moest nemen, was namelijk ook al geregeld. Ik was echt woest op de Valys...

 

Het gele mannetje van de Valys was helemaal in de stress, hij was ook in paniek en probeerde om de Valys en de taxi te wijzigen. Hij bleef gelukkig de hele tijd naast me zitten en vertelde me van alles over de trein, terwijl ik hem al had verteld dat ik veel vaker met de trein ging. 

Na alles goed en wel te hebben geregeld, zat ik in de trein met naast mij ‘een geel mannetje’ van de Valys dat mij niet alleen durfde te laten. Nadat ik op Schiphol was aangekomen met de trein, was ik in de veronderstelling dat het gele mannetje mij naar de taxi zou brengen en mij daar dan alleen zou laten wachten, maar nee dat deed hij niet. Hij moest op mij wachten tot ik in de taxi zat. Wat soms wel prettig is natuurlijk, maar op dat moment niet. 

 

De taxi was te laat en weer raakte de meneer in de stress. Hij belde naar de Valys en vroeg waar mijn taxi bleef. Binnen 5 minuten was hij er. De taxirit naar mijn eindbestemming ging gelukkig helemaal goed.  

 

Eenmaal binnen begon ik na te denken over de terugreis. Ik had dat gepland zonder geel mannetje, maar dat was niet het probleem. Ik zou via Hoofddorp teruggaan. Toen ik daar over nadacht was er geen assistentie mogelijk op het station..

Dus heb ik weer gebeld, maar ze bleven bij hoog en laag volhouden dat ze alles hadden geregeld. Toch vond ik het erg eng… Kwam ik wel weer thuis? 

Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor een rechtstreekse rit naar huis, waardoor ik veel meer geld en kilometers kwijt was dan gepland, maar ik kwam er gelukkig wel!