• Mute Sounds
  • Twee op een trap
  • Deejay
  • Mute Sounds Zeepbel
  • Strandrolstoel 1
  • Strandrolstoel 2

Lysanne is 26 jaar oud en zit al vanaf dat zij het zich kan herinneren in een rolstoel. Het leven met een beperking is lang niet altijd makkelijk geweest voor haar. Lysanne neemt ons de komende tijd mee in haar 26 jaar lange weg naar acceptatie in haar leven. Want haar weg bleek langer dan zij dacht.

 

Deel 7

 

Onzeker mytylschoolmeisje vs. meisje met diploma

 

Na een lange weg van ups en downs moest ik mijn eindscriptie inleveren. Alles ging goed, totdat mijn laptop kapot ging; één dag voor de deadline!!!

Ik had geen back-up gemaakt en was dus alles kwijt! Gelukkig hadden we een goede technische dienst op school die bijna alles terug kon vinden. Het enige dat weg was, waren mijn grafieken. Deze kon ik gelukkig met een paar muisklikken opnieuw maken. Mijn leraar wist inmiddels wat stress met mijn handen deed en gaf mij een paar uur meer de tijd. Het is mij gelukt om ‘m diezelfde dag nog  in te leveren. De beoordeling was goed. Ik maakte me wel een beetje druk over het verdedigen van de scriptie, maar dat was nergens voor nodig. Toen ik eenmaal binnen was, werd ik langzaam rustiger en kon ik beter nadenken over wat ik nou eigenlijk wilde gaan vertellen. Voor mijn gevoel ging het erg goed. 

Na mijn verdediging moest ik een paar weken wachten tot ik de uitslag kreeg. Het was een spannende tijd voor iedereen in mijn klas. Na twee weken kreeg ik groen licht, dus dat betekende dat ik mijn diploma gehaald had!

Twee weken erna was mijn diploma-uitreiking! Ik was geslaagd! Drie jaar geleden kwam ik binnen als een onzeker ‘mytylschoolmeisje’ en nu was ik een jonge vrouw met een diploma! Ik was  super tros op wat ik bereikt had!